Psycholoog Alkmaar - Heiloo

Praktijk van therapeut NAAM
bg

Hoe ziet een therapietraject eruit?

Aanmelding

Ons contact begint vaak met een mail. Je kunt me een mail sturen waarin je jezelf voorstelt en voor welke klacht je therapie zoekt. Ook kun je contact met me opnemen als je niet precies weet wat je klacht is en je wil graag dat ik naar je luister. Ik antwoord je binnen 24 uur en dan plannen we een eerste gesprek. Zo’n eerste gesprek heet een intakegesprek. Voor het intakegesprek ontvang je van mij een paar vragenlijsten. Deze vragenlijst verplichten je tot niks en zijn er om je beter te kunnen helpen.

Het intakegesprek

Het intakegesprek duurt 45 minuten. In dit gesprek maken we kennis met elkaar. Tijdens dit gesprek kun je voelen of ik de juiste therapeut ben voor jou. En of je je bij mij op je gemak voelt. Ook beantwoord ik je vragen, leg ik uit hoe ik werk en hoe jouw behandeling eruit zal zien. Als het voor ons beiden goed aanvoelt dan plannen we een therapiesessie in.

De behandeling

Omdat ik zelfstandig werk bepalen we samen de aard en de duur van de behandeling. Een kortdurend behandeltraject bestaat uit 5 tot 12 sessies. Een langdurig traject bestaat uit 12 sessies of meer. Je kunt ook kiezen voor losse sessies, in plaats van voor een behandelingstraject. Het kan zijn dat je geen behandeling wenst, of niet precies weet wat er met je aan de hand is. Misschien heb je alleen een klankbord nodig. Ik luister naar alles wat er in jou speelt.

Duur

Het intakegesprek duurt 45 minuten. Mijn ervaring is dat je dan tijd genoeg hebt om elkaar een beetje te leren kennen en te voelen of het klikt. Tevens beantwoord ik je vragen en geef je uitleg over mijn werkwijze. Een therapiesessie duurt 60 minuten. Deze tijd is nodig om meer de diepte in te kunnen gaan. Ook merk ik in de praktijk dat drie kwartier vaak het moment is dat je dicht bij je gevoelens of tot inzichten komt. We zien elkaar in de beginfase bij voorkeur elke week of om de week. Meestal is deze frequentie het prettigste om in een proces te komen en te blijven. Voor luistersessies maakt dit niet uit.

Spreekt mijn werkwijze jou aan en wil je graag met mij samenwerken? Dan nodig ik je van harte uit om vrijblijvend met mij contact op te nemen via email.

Wachttijd

Ik heb geen wachttijd, je kunt direct bij mij aan de slag. Als zelfstandige praktijk heb ik namelijk de vrijheid om te kiezen met wie ik samenwerk.

Geïnteresseerd? Maak een afspraak om samen aan de slag te gaan

Psycholoog De Boer in Alkmaar - Heiloo

Naam

  • Geregistreerd psycholoog
  • Geen lange wachtlijst
  • Geen verwijzing nodig
  • Ook ’s avonds en ’s weekends
Lees meer over mij

Samen aan de slag?

Je bent met al je vragen of voor het maken van een afspraak van harte welkom.

Ervaringen van anderen